Monday, March 12, 2012

Aksjonsuke mot Ryanair 12 til 18 mars 2012


Ryanair Don`Care Campaign” har oppfordret til en aksjonsuke mot Ryanairs forkastelige politikk.. Kampanjen ble startet av John Foley etter at hans datter fikk sparken som flyvertinne og forlatt i utlandet uten penger. Dette førte til eksponering av det som kampanjen betrakter som en kynisk og svært utnyttende rekrutteringssvindel av Ryanair.
Ryanairs nåværende politikk med "recruitment for termination" er en del av en massiv utnyttelse av unge mennesker som søker å arbeide for selskapet. De som vil bli kabinansatte må betale et ”gebyr” på 3000 euro, gjennom et byrå, for å gjennomgå opplæring for Ryanair. Så mange som 60 blir sparket allerede etter den første treningsperioden og opptil 200 personer mister jobben i måneden.
Alle som blir sparket taper pengene de har betalt for kurset. Ryanair har allerede 11 slike kurs i gang som skal avsluttes i slutten av mars, for å illustrere hvor mye penger Ryanair gjør på "treningsprogrammet" sitt. Ryanair Don`t Care Campaign, og søsterorganisasjonen vår i Storbritania, kalt Solidarity Federation (SF), oppordrer til protester mot den skandaløse "rekrutterings"politikken:
Her er et forslag til tekst:
RYANAIR!! STOP EXPLOITING YOUNG PEOPLE!!
END THE CORRUPT "RECRUITMENT-FOR-TERMINATION" SCHEME WHICH IS NOTHING BUT A SCAM DESIGNED TO RIP PEOPLE OFF!!
FAILURE TO DO SO WILL RESULT IN GROWING SUPPORT FOR THE "RYANAIR DON'T CARE CAMPAIGN

Du finner nedenfor hvordan du kan kontakte Ryanair for å klage:
Telefon: +353 1 812 1212
Fax: +353 1 812 1676
Flere adresser og telefonnumre er her:

No comments:

Post a Comment